Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Szerda délelőtt letették a földeáki tornacsarnok alapkövét. Ennek az építése is 2017 óta húzódik, akárcsak a makóié, ahol szintén egy hasonlót építenének, azonban ennek nyomát sem látni. (Kiemelt fotó: Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár Földeákon 2020. szeptember 9-én, fotó: Beruházási Ügynökség.)

Az épületnek a helyi általános iskola udvara ad helyet, így a mindennapos testnevelés során is használhatják majd. Maga a beruházó a Nemzeti Sportközpontok, ha felépül, az önkormányzat tulajdonába kerül és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vagyonkezelésébe. Ez egy ún. ,,C” típusú sportcsarnok lesz, azaz 20×40 méteres küzdőtérrel.

Az építés ügye már 2 és fél éve húzódik. Kezdetben egy kisebb létesítményt támogatott volna a kormány, majd pedig a tervezés során került rossz helyre, de a mai napon letették az alapkövét, így kezdődhet az építkezés.

Nincs ilyen helyzetben Makó, ahol szintén 2017-ben döntöttek arról, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség és a kormány programjának köszönhetően sportcsarnok épüljön Újváros városrészben.

Emlékezetes: a Justh Gyula utcai közösségi épületet 2017 februárjában újította fel az önkormányzat 3,2 millió forint saját forrásból. Kiderült, hogy a Szikszai György Református Általános Iskola betonpályájának helye nem elég az új épülethez és mivel nem volt más megoldás, el kellett bontani a ’70-es években épült ingatlant, ami pedig már 50 millió forintba került.

Mivel az építkezés nem indult el időben és jogszabályok változtak, a projekt a Beruházási Ügynökséghez került. Ők azonban az építkezés közbeszerzési kiírását 2020. február 25-én visszavonták azzal a tájékoztatással, hogy a kiviteli tervek módosítása szükséges, ugyanis az energetikai megfeleléshez megújuló energia betervezése szükséges.

Ez azért érdekes magyarázat, mert ilyen sportcsarnokból több is épül országban, ugyanezekkel a tervekkel.

A földeáki építkezés tehát elindult, Makón pedig áll. Az elbontott újvárosi közösségi épület helyén pedig két éve egy nagy zöld terület van:

A fotó 2019. július 27-én készült, de ma is így néz ki a megálmodott sportcsarnok helye

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares