Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ismét összeült az Operatív Stáb Hódmezővásárhelyen, a mai tájékoztatójukon bejelentették, hogy a pénteki, szombati és vasárnapi piacnapokon kötelező lesz a maszkok viselése. Délelőtt az is kiderült, hogy felütötte a fejét a koronavírus a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban.

” A protokoll szerint jártunk el, az adott osztály nem jöhet az iskolába, és több tanár is karanténban van. Akkor folytathatják újra a tanulók a tanulást, a tanárok pedig a munkát, ha két negatív PCR -tesztet tudnak felmutatni, vagy 14 nap karantén után igazolást hoznak a háziorvostól

– fogalmazott a hodpress.hu megkeresésére Hódiné Földesi Sára, a Bethlen Gimnázium igazgatója. Mindez azt jelenti, hogy az érintett diákok digitális oktatásra álltak át.

Jelenleg 79-en vannak Hódmezővásárhelyen hatósági karanténban

Dr. Mester János háziorvos az Operatív Stábot képviselve elmondta, a piacon a maszk viselését a közterület-felügyelet mellett a rendőrség is ellenőrzi majd.

79-en vannak hatósági karanténban, jelenleg a fiatalabbakat is nagyszámban elérte a vírus, sokan közülük intenzív ellátásra szorulnak.

Továbbra is érvényben van az a kérés, hogy háziorvoshoz ne személyesen menjenek a betegek, hanem telefonos egyeztetés után.

A vásárhelyi polgármesteri hivatalban, valamint az összes önkormányzati intézményben kötelező a maszk használata és ez érvényes az intézményekben tartott rendezvényekre, eseményekre is.

Az esküvők megtartásakor is kérnek mindenkit a maszk viselésére, ezentúl a városháza házasságkötő termébe csak maszkkal lehet belépni, ezt esküvők esetén a közterület-felügyelet ellenőrzi majd.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá