Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az emberek 42-43 százalékának csökkent a bevétele a járvány okozta gazdasági válság hatására. A megkérdezettek 15%-a pedig elvesztette a munkáját. 28 százaléknál az állás ugyan nem veszett el, de a fizetés kevesebb lett  – mutatott rá a valóságra a Publicus Intézet felmérése, melyet a Népszava közölt

A válaszadók fele úgy véli, már benne vagyunk a recesszióban, 30 százalékuk szerint pedig még csak most jön az igazi krízis. 14 százalék viszont töretlenül optimista: szerintük nincs és ezután sem lesz gazdasági válság hazánkban. 

A valóságérzékelést befolyásolja, hogy ki milyen szemüvegen keresztül látja. A fideszes tábor egyharmada úgy véli, nincs itt semmiféle válság. Az ellenzéki választók közül csak 8 százaléknyian vannak, akik szerint nincs gond a magyar gazdaságban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares