Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A koronavírus-járvány erősödése miatt fontos intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a saját közösségi oldalán. Mint ismert, a szerdai napon a kormányzati tájékoztató oldal szerint 581 újabb koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, míg 8 ember életét vesztette, az aktív fertőzöttek száma pedig 9653-ra emelkedett.

A járványügyi szakemberek úgy vélik, hogy december-január környékén fog tetőzni a második hullám, egészen addig folyamatosan védekeznünk kell

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. 

A kormány intézkedései alapján. 

  • Továbbra is fenntartják a beutazási korlátozásokat.
  • Kötelezővé teszik a maszkviselést a tömegközlekedés és a boltok mellett, most már a mozikban, a színházakban, az egészségügyi -és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is.
  • A teljes körű látogatási tilalmat fenntartják a kórházakban és az idősotthonokban.
  • Október elsejétől testhőmérséklet-mérés után lehet belépni az iskolákba a diákoknak és a tanároknak, s kizárólag csak nekik szabad belépni az intézményekbe.
  • A teszteket a jövőben hatósági árakhoz kötik. Semmilyen jogcímen nem lehet több pénzt elkérni 19 500 forintnál. 
  • A szórakozóhelyeket este 11 órától pedig be kell zárni. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares