Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Megtartotta a májusban, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott díszünnepségét a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. Ilyenkor ismerik el azok tevékenységét, akik áldozatos munkájukkal sokat tettek közösségükért a maguk területén. A Szegeden megrendezett ünnepségen összesen 24-en vehették át a Vöröskereszt elismeréseit.

Az elismeréseket Dr. Szekeres Veronika, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének alelnöke és Dr. Sáfár Brigitta, a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának katasztrófa készenléti szakmai vezetője adta át.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Ezüst fokozatát adományozta Hősné Anda Évának. Több éve pitvarosi véradó-szervezőként segíti a helyi Vöröskereszt munkáját, védőnőként a területén népszerűsíti a véradást. Ő maga is rendszeres véradó. A településen szervezett szűrővizsgálatok alkalmával a helyi Vöröskereszt önkénteseire is számíthatnak.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevelet” adományozott a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolának. Az iskola hosszú évek óta követi a Vöröskeresztes mozgalom eszmeiségét, éves programjuk számos ponton találkozik a Magyar Vöröskereszttel. 2019-ben házigazdái és szakmai partnerei voltak az Országos Csecsemőgondozási verseny döntőjének is. Évek óta teszik ezt a helyi, területi versenyekkel összefüggésben is.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Elnöki Díszoklevelet” adományozott Fábján-Nagy Máriának. A középiskolai munkája mellet jelentős részt vállal a Vöröskeresztes munkából. Az elsősegély versenyekre minden évben csapatokat készít fel, akik a megyei versenyeken is szép eredményeket érnek el. Szívügyének tekinti az önkéntes munka népszerűsítését. Az iskolai egészségnapok szervezésében oroszlánrészt vállal, igyekszik azokat minél színvonalasabbá, érdekesebbé tenni az iskola tanulóinak.

A Magyar Vöröskereszt „Életmentő Érdemérmet” adományozott Varga Zoltán rendőr főtörzs zászlósnak. A nagylaki határrendészeti kirendeltségen dolgozik, ahol a kijelölt elsősegély-nyújtók egyike. Két éve július közepén, szabadnapján Makóról tartott hazafelé, amikor meglátta, hogy egy kerékpáros férfi fekszik az úttesten. Azonnal megállt, kiszállt a kocsijából, hogy segítséget nyújtson az eszméletét vesztett férfinak. A fekvő férfi nem mutatott életjeleket, ezért elkezdte a mellkas-kompressziót. Amint visszatért a férfi légzése, stabil oldalfekvésbe helyezte. Közben a járókelők mentőt hívtak, ami perceken belül meg is érkezett. A mentőorvos azt mondta, a férfi a gyors beavatkozásnak köszönheti az életét.

Az összes díjazott nevét ide kattintva olvashatja el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares