Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

„Korábban azt mondták, hogy nem kell a maszk, most azt, hogy kell. Korábban azt mondták, hogy nem kell tesztelni, most azt, hogy nő a tesztelések száma. Persze nincs ingyen ebéd, a teszt ára 19 500 forint” – írja Facebook-bejegyzésében Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Az ellenzéki vezető arra reagált, hogy a járvány első hullámának nyár eleji lecsengése után ma ismét visszatért a nyilvánosság elé az operatív törzs. (Kiemelt fotó: ápoló védőfelszerelést vesz fel a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én – MTI/Balogh Zoltán)

A pártelnök rámutatott, hogy

a teszteket adófizetői pénzből vásárolták meg,

ennek ellenére számos esetben fizetni kell azért, hogy kiderüljön: az adófizető polgár szervezetében jelen van-e a hírhedt vírus vagy az azt semlegesítő antitest.

Jakab úgy véli, a kormánynak a munkabérek 80 százalékának átvállalásával védenie kéne a munkahelyeket, az álláskeresési járadék összegét meg kellene emelni, a folyósítás idejét pedig meghosszabbítani, az átlag alatt keresőket személyijövedelemadó-mentességben kellene részesíteni, a válság miatt munkájukat elvesztp 60 év felettieket pedig el kellene engedni nyugdíjba.

Ma újra kamerák elé állt Orbán operatív törzse⤵️
Megtudhattuk, hogy most más a védekezés menete, mint korábban. És…

Közzétette: Jakab Péter – 2020. szeptember 19., szombat

Lukács: Orbán Viktor nem először terjeszt álhírt

Ugyancsak mellbevágó közleményben bírálta Orbán Viktor és az operatív törzs hozzáállását Lukács László György, a párt alelnöke, egészségügyért felelős szakpolitikusa. Úgy véli,

elképesztő és egyben rémisztő, ahogy Orbán engedi, hogy a járvány diktálja a tempót!

Szerinte a magas fertőzésszámot a hazai kórházak nem fogják bírni.

Hiába hallgattatja el a miniszterelnök a Korányi Kórház orvosát, és hiába hazudtolja meg a szakembert a tisztifőorvos is azzal, hogy szerintük megfelelő a személyzet létszáma a lélegeztetőgépekhez, amikor ezt az intézmény levele egyértelműen cáfolja! – mutat rá Lukács, aki szerint Orbán Viktor nem először terjeszt álhírt, és nem először bukik le azzal.

Emlékezetes, a kormányfő péntek reggel járt az intézményben, és ott szakemberek tájékoztatták a humán erőforrás hiányáról, ezt a látogatást pedig a miniszterelnök Facebook-oldalán közzé is tette.

Hangsúlyozza, a vírust nem lehet propagandával vagy hazugságokkal elriasztani. Felteszi a kérdést: a kabinet miért mulasztotta el bevezetni az ország ingyenes és széleskörű tesztelését?

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá