Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki idén nyáron háromszor is ugyanabba az üzletbe tört be – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. május 9-én, valamint június 22. és július 13. napjain az éjjeli órákban ugyanabba a makói üzletbe tört be. Módszere szerint a gyanúsított az üzlet rácsát és ablakát feszítette be, majd a legelső alkalommal 120.000 forint értékben, második alkalommal közel 500.000 forint értékben, míg a harmadik alkalommal közel 170.000 forint értékben tulajdonított el készpénzt, illetőleg ruhaneműket.

Az üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bejelentett tartózkodási hellyel nem rendelkező férfi vonatkozásában a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését.

A gyanúsított ugyanis eddig nyolc alkalommal volt büntetve, jellemzően vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, így különös visszaesőnek minősül.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte. A végzés nem végleges, azzal szemben a szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá