Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Thürmer Gyula szerint az ellenzéki pártok nem az emberekkel foglalkoznak és a kormány sem ad több problémára választ, megoldást. A Magyar Munkáspárt elnöke ma Csongrád-Csanád megyében járt, oldalunknak a makói piacon adott interjút.

– A jó politika nem a szobákba bezárva készül, arra kell építeni, amit az emberek gondolnak, amire vágynak. Hol lehet ezt jobban megtudni, mint a piacon – fogalmazott Thürmer, amikor a helyszínválasztásról érdeklődtünk. Szerinte csak akkor tudnak jó javaslatokat tenni, ha meghallgatják az embereket.

A Munkáspárt elnöke úgy véli, sok tekintetben más lesz a következő országgyűlési választás, megzavarta az idei évet a koronavírus, ennek biztos hatása lesz a későbbiekben. A családok nehéz helyzetbe kerültek, felélték a megtakarításaikat, az otthoni digitális oktatás miatt otthon kellett lenniük a gyermekükkel a szülőknek – Thürmer meglátása szerint ezekre nem érkezett válasz.

Az ellenzéki pártok mindennel foglalkoznak, csak az emberekkel nem. Az ország lakóinak több pénz kellene és biztonságra vágynak. Az fog nyerni a következő választáson, aki ezeket vissza tudja adni nekik – fejtette ki Thürmer.

Ők például adók vetnének ki azokra, akiknek a vagyona több mint 1 milliárd forint. Úgy vélik, ha csak az első 100 leggazdagabb magyarra 5%-os adót vetnének ki, 4-500 milliárd forint összejönne, abból már lehetne ingyen a tesztelés és a családok helyzetén javítani.

Kérdésünkre Thürmer Gyula elmondta, a Munkáspárt önállóan fog indul, országos listát állítanak, nem támogatják a Fideszt és az ellenzéket sem. – Ha valaki jót mond, akkor azt támogatjuk, ami pedig sérti, azt elutasítjuk. Támogatják például azokat az intézkedéseket, amelyeket a kormány a koronavírus terjedésének megakadályozására tesz, ugyanakkor az áremelkedés megállítására nincs tervük és az ellenzéknek sincs -fogalmazott a pártelnök.

Thürmer Gyula Makó után Pitvarosra és Hódmezővásárhelyre látogatott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares