Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ősztől Szegeden lesz a Magyar Táncművészeti Egyetem egyik Vidéki Tehetségcentruma, melynek szakmai vezetője Varga József lesz, a VargaBalett Táncműhely alapítója, vezetője. (Kiemelt fotó: nyári tánctábor a VargaBalettnél – VargaBalett Táncműhely Facebook oldala)

Nagy mérföldkőhöz érkezett a VargaBalett Táncműhely: óriási megtiszteltetés, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem kezdeményezésére egy hosszú távú együttműködés keretein belül az egyetem Előkészítő Balett Stúdió Tehetségcentrumaként nyitja meg kapuit Varga József balettmester szakmai vezetésével – számolt be róla közösségi oldalán a VargaBalett.

A centrum munkája az alsó tagozatos tehetségek felkutatására és képzésére irányul, melynek deklarált célja a gyermekek egyetemi felvételiére, majd egyetemi képzésére való intenzív felkészítés. A képzést felügyelő egyetemi vezető Dr. Macher Szilárd egyetemi tanár, balettmester, az MTE Művészképzési Rektorhelyettese, a képzés egyetemi szakmai vezetője Szitt Melinda balettmester, az MTE klasszikus balett tanszékének mester oktatója.

Az egyetem célul tűzte ki, hogy a vidéki gyermekek számára megteremti a lehetőséget az otthonukhoz közeli előképzésnek, amely közelebb hozhatja számukra a professzionális képzésbe történő becsatlakozást. Az egyetem vezetőségének elgondolása szerint a már helyben megismert és országosan elismert pedagógusokkal együttműködve, a térségből jelentkező tehetséges gyermekek számára biztosítani szeretné a magas színvonalú felkészítést a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételi vizsgájára

közölte az intézmény.

A felvételi időpontja 2020. október 3. 16.00. Helyszín: VargaBalett Táncműhely balett terme, Szeged, Moszkvai körút 11.

Jelentkezés és további információ az egyetem honlapján, vagy a szitt.melinda@mte.eu és vargabalett@gmail.com e-mail címeken kapható.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares