Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik tavaly májusban egy építési törmelék elhelyezése okán vitatkoztak össze a sértettel – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a sértett szegedi ingatlana melletti telket egy építési vállalkozó használta, aki erre a földterületre 2019-ben több alkalommal építési anyagot pakolt le. A sértett ezt nehezményezte és szólt is az ott dolgozó munkásoknak, de a konfliktus a vádbeli napig a kölcsönös sértegetésekben merült ki, tettlegesség addig nem történt.

A sértett 2019. május 25-én reggel kerékpárral indult hazafelé a közeli boltból, amikor autóval elhaladt mellette az építési vállalkozó két munkása. Miután észrevették a sértettet, az autóval elé vágtak és megállásra kényszerítették, majd a gépkocsiból kiszállva a vádlottak egyike a sértetthez lépett és ököllel arcon ütötte. A sértett ennek következtében a kerékpárral együtt a földre esett. Bántalmazásával ezt követően sem hagytak fel, négyszer-ötször arcon ütötték és mindkét vádlott rugdosni kezdte őt. A vádlottak egyikén fémbetétes munkavédelmi cipő volt, mellyel legalább két alkalommal a sértett mellkasába rúgott.

A vádlottak ezt követően a földön fekvő, vérző fejű férfit magára hagyták, majd a gépkocsival a helyszínről elhajtottak. A sértett a telefonjáról értesítette a mentőket, majd őt kórházba szállították, ahol súlyos állapotban felvételt nyert és gyógykezelték.

A bántalmazás következtében a sértett fejsérülést, valamint a mellkas sérülését szenvedte el a bordatörések mellett, amelyek közvetett életveszélyes állapotot eredményeztek. A sértett sérülései mintegy 4 hét alatt gyógyultak meg.

A főügyészség a vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá