Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Viszont a Belügyminisztérium 742 millió forint visszafizetését kéri, ezt 12 hónap alatt kell törlesztenie a városnak.

Pénteken közgyűlést tartottak Hódmezővásárhelyen. Elhangzott, költségcsökkentés miatt, a bankváltás után felülvizsgálták az adósságokat. Van egy 3 milliárd 50 millió forintos tétel a Zsigmondy-kötvényekből eredően és ezt már a Magyar Követeléskezelő Zrt.-nek kellene kifizetni, egészen 2030-ig. A testület megszavazta, hogy a tartozást egy új bankhitellel váltják ki, terveik szerint az egész futamidő alatt így 123 millió forintot spórolnak.

Nem ilyen egyszerű a Belügyminisztérium felé történő visszafizetés, amiről már mi is többször írtunk. A napokban az önkormányzat megkapta a szabálytalanul felhasznált pénz visszafizetéséről szóló határozatot. Eszerint a város kamatelengedési kérelme nem kapott pozitív elbírálást, ezért a már fent olvasható összeget vissza kell fizetniük.

Mindezt annak ellenére, hogy vissza nem térítendő támogatás volt, azonban az előző városvezetés nem szabályosan használta fel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá