Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A látványtervek közlése után tervek készültek, hogy a 120 szobás szálloda pontosan hova is kerüljön. A tervezők szerint a legoptimálisabb helyszín a Szent János tér. A hotelt a Hunguest Hotels építené, ami 2018 év elején került a felcsúti gázszerelő befektetőcégéhez. Az építési helyszínről a szerdai testületi ülésen tárgyalnak a képviselők, az anyagot itt lehet elolvasni.

A tervezők javaslata szerint azért lenne a legjobb helyszín a Szent János tér, mert így maradna meg a legnagyobb udvari zöldfelület a fürdő területén, ,,jól szeparálhatóvá válik a két önálló rendeltetés és a lakóépületektől való távolság is jobb helyzetet teremt.”

Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere a tavaly őszi választás után fogadta a Hunguest Hotels vezetőit az építkezés miatt.

Mészáros Lőrinc befektetőcége, a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 2018 februárjában 16,2 milliárd forintos értéken apportálta a Hunguest Hotels 71,5 százalékos üzletrészét. A közzétett ügylet eredményeként a Konzum Nyrt. közvetett módon a Hunguest Hotels Zrt. összesen 99,99 százalékos üzletrészének tulajdonosává vált.

Tavaly áprilisban derült ki, hogy összeolvasztják Mészáros tőzsdei cégeit, azaz a Konzum Nyrt. beolvadt az Opus Global Nyrt.-be.

Íme a telepítési vázlatterv a Szent János térre (fotók: DAW Építészstúdió):

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá