Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Megfelelő volt a felkészülés a 2018-as választásra, csak a hivatalos honlap megnövekedett terhelését nem tudták kezelni – mondta a Népszavának adott, e-mailes interjúban Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) leköszönt elnöke.

Pálffy Ilona azt mondta, hogy soha nem érezte sem a Fidesz, sem a kormány befolyásolási szándékát. „Igazságtalannak éreztem a politikai jellegű támadásokat” – így reagált arra a kérdésre, hogy bár a 2018-as választás után az akkor tapasztalt anomáliák miatt azt nyilatkozta, hogy folyamatosan a lemondáson gondolkodik, mégsem tette meg azt.

Hozzátette:

„A 2018-as választások után a pártok informatikai szakértőinek bemutattuk az informatikai rendszert. Ők ugyanazt állapították meg, mint a független szakértők által végzett vizsgálat: a választási adatokat feldolgozó Nemzeti Választási Rendszer (NVR) a választások során zavartalanul üzemelt, a vizsgálat az NVR működéséhez kapcsolódó problémát nem azonosított. Annyi történt, hogy a honlap nem bírta a megnövekedett terhelést, ezért átálltunk a tartalékportálra, amely attól kezdve probléma nélkül látta el a lakossági tájékoztatást.”

A 2018-as választáson szerinte jól működött a rendszer.

„Így joggal gondolom azt, hogy megfelelő volt a felkészülés, egyet kivéve; biztosítani kellett volna, hogy a honlap bírja a megnövekedett terhelést”

– mondta.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares