Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Orbán Viktor miniszterelnök, akinek a „válságkezelése” épp a napokban bukik meg mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból, most ismét egy, az Európai Uniós intézményekkel megvívandó műbalhéval próbálja elterelni a figyelmet kormányzása kudarcárólhívja fel a figyelmet közleményében a Jobbik elnök-helyettese.

Mint az ismert, a Fidesz-kormány már egyenesen a jogállamisági jelentésen dolgozó uniós biztos lemondását követeli, és a vele való kapcsolatok beszüntetésével fenyeget azért, mert Věra Jourová egy angol szójátékkal élve „beteg demokráciának” nevezte a magyar rendszert.

Orbán Viktor sértettsége csak álca, színjáték annak leplezésére, hogy a Fidesz-kormány sikerpropagandájának dacára Magyarország válságban van, a munkanélküliek száma folyamatosan nő, az árak az egekbe szálltak, a forint árfolyama zuhan, az egészségügy, az oktatás és a közigazgatás pedig képtelen megbirkózni a vírushelyzet jelentette kihívással. Orbán a hatalomhoz való beteges ragaszkodása miatt – ellentétben a szomszédos országok vezetőivel – sosem képes beismerni a válságot, annak félrekezelését és a saját hibáit. Átlátszó, hogy amikor az Európai Unió a jogállami követelményekhez kötné a tagállami támogatások elosztását, akkor Orbán személyes üggyé, újabb álszabadságharccá zülleszti a magyar külpolitikát.

– fogalmazott Gyöngyösi Márton.

A Jobbik európai parlamenti képviselője szerint a napnál is világosabb, hogy azért követel retorziót az Európai Unió vezetőitől Věra Jourová ellen, hogy amikor a magyar jogállamiság helyzete – teljes joggal – ismét napirendre kerül, elfogultságra tudjon hivatkozni, és újra Sorost kiálthasson.

Ez már a korrupt Orbán-rendszer kényszeres kapálózása a hatalom megtartása érdekében

– jelentette ki a néppárti politikus.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá