Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A napi operatív törzs szerda reggeli jelentése szerint egyetlen nap alatt 717-en gyógyultak fel a koronavírusból – vette észre a 444.hu. Az oldal szerint egyébként a karanténból két hét,vagy a 10 nap után kiengedett fertőzöttek nyilvántartásában érhették utol most magukat. 

A 717 meggyógyult fő egészen hihetetlen szám. A tavaszi napi csúcs 140 volt, a második hullámban eddig 174 gyógyult volt a napi rekord. A 444.hu megkérdezte az operatív törzset, hogy minek köszönhető, hogy hirtelen ennyire megugrott a gyógyultak száma, változott-e valami a statisztikai módszerben, de választ még nem kaptak.

Szerda reggelre egyébként elhunyt nyolc beteg, és újabb 894 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, Csongrád-Csanád megyében 28 új igazolt fertőzöttről tudnak.

Az aktív fertőzöttek száma 19 806. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 53 százaléka, a gyógyultak 38 százaléka budapesti. 773 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 24 121-en vannak, a mintavételek száma 715 677-re nőtt.

Vörös listára helyezték Magyarországot

Hollandiával, Izlanddal és Dániával együtt Magyarországot is vörös listára helyezte az Európai Unió – közölte a CNN. Az indoklás szerint az elmúlt két hétben a 100 ezer főre vetített új, azonosított koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a 120-at. A mérőszám alapján összeállított listán jelenleg a kilencedik helyen áll Magyarország:

  • Spanyolország (320),
  • Csehország (267),
  • Franciaország (235),
  • Luxemburg (189),
  • Belgium (171),
  • Hollandia (171),
  • Írország (128),
  • Dánia (128),
  • Magyarország (127).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares