Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

,,A város működése biztosított, továbbra is azonban felfüggesztettük azokat az önként vállalt támogatási rendszerhez köthető költségvetési sorokat, amelyek önként vállaltunk” – fogalmazott csütörtöki online beszámolójában Farkas Éva.

Mint az ismert, nyilvános testületi ülés volt meghirdetve szerdára, de a járványra hivatkozva zárt ajtók mögött tartották. Makó polgármester mai videójában elmondta:

,,a járványügyi helyzet miatt korlátozott létszámban és olyan helyszínen valósítottuk meg, ahol a járványügyi előírásoknak megfelelően tudott a képviselő-testület részt venni.”

A polgármester beszámolójából kiderült az is, hogy amit a tavaszi testületi ülésen felfüggesztettek a költségvetésben, azok továbbra is felfüggesztés alatt maradnak.

Farkas Éva kifejtette, a következő adófeltöltés márciusban lesz. Az a cél, hogy a város gazdasági működése maradjon a következő fél évben, a munkabéreket pedig biztosítsák a dolgozóik számára. Ellenzéki képviselő részéről (Mucsi Tamás – szerk.) érkezett a nem kötelező, hanem adható támogatásokra indítvány – ezt elutasította a fideszes többség. Ezek a támogatások eddig évente 300-350 millió forintba kerültek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares