Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Eredetileg szeptember elsejétől szeptember 30-ig vezette be a kormány az uniós belső határokon, azaz a schengeni határszakaszon az ellenőrzéseket a járvány elleni védekezés jegyében, de egy szerda este 23 órakor hatályba lépett újabb kormányrendelettel ezt a védekezést újabb egy hónappal november 1-ig meghosszabbította – derül ki a Magyar Közlönyből.

A belső schengeni határokon összesen 127 átkelőhely van, amelyekből tízen van a személy- és a teherforgalomban is határellenőrzés. Ebből öt átkelőt – tornyiszentmiklósi, hegyeshalmi, rajkai, parassapuszta, tornyosnémeti – lehet használni a nemzetközi tranzitforgalomban. Kizárólag személyforgalmi belépésre 31 átkelőhely áll rendelkezésre, emellett 86 kisebb mezőgazdasági földút, erdei dűlőút vagy turistaút fizikai zárásának határőrizeti ellenőrzését is végzi a rendőrség.

A szabály szerint a nemzetközi teherforgalomban – ha a belépéskor a sofőrnél nem kimutathatóak a koronavírus-fertőzés tünetei – a kamion, teherautó beléphet az országba, a magyar területet pedig 24 órán belül köteles elhagynia. Az is fontos, hogy a kijelölt tranzitútvonalról nem szabad letérnie, és csak a kijelölt határátkelőknél, üzemanyagtöltő állomásokon, autópálya-pihenőknél lehet megállni. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá