Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

– A Fidesz átverte a makóiakat a választáson – fogalmazott oldalunknak adott interjújában Mucsi Tamás. A makói ellenzéki önkormányzati képviselőt a szerdai testületi ülésről kérdeztük (amit nyilvánosnak hirdettek meg, mégis zárt volt), ahol az összes indítványát leszavazta a fideszes többség.

A képviselő többek között indítványozta, hogy

  • kapjanak a közfoglalkoztatottak egyszeri 10 ezer forintos utalványt, bérkiegészítést.
  • Az ENI dolgozóinak adják vissza a 10 ezer forintos cafetériát, ugyanis a fideszes városvezetés úgy köszönte meg a veszélyhelyzet idején a munkájukat, hogy ezt elvonták tőlük.
  • A bekövetkezhető digitális oktatás miatt legyen egy pénzügyi alap és a hátrányos helyzetű diákok kapjanak eszközöket.
  • Ingyenes teszt biztosítása a közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek, önkormányzati egészségügyi dolgozóknak – hiszen sok emberrel találkoznak.

,,Az volt a válasz, hogy ezek nem önként vállalt feladatok. Szerintem a kötelező feladatokat bármilyen vezetés el tudja látni. Úgy kell szervezni, hogy az önként vállaltakat legszélesebb körben tudják alkalmazni és fejlődőképessé tudják tenni a várost”

– fogalmazott Mucsi Tamás.

Elmondása szerint tartózkodott a szálloda miatti rendezési terv módosításakor.

,,Először a fürdőfejlesztést kellene elindítani. A Fidesznek csak Mészáros Lőrinc miatt fontos a szálloda. Ez ott nincs is jó helyen és nem illik bele a városképbe. A mélygarázsról terveket nem láttam, de valószínűleg a szálloda lakói használhatják majd, nem a makóiak”

– fejtette ki.

Mucsi elárulta, az üresen álló régi városháza kapcsán beszélt Makó korábbi polgármesterével, dr. Buzás Péterrel. A képviselő jól emlékezett: Makovecz Imre úgy tervezte a Hagymatikumot, hogy a régi városházával közvetlenül összeköthető legyen és csak az épület homlokzatának jellegét kellene megtartani.

Magával az üléssel kapcsolatban hozzátette: szerinte szabálytalan volt az ülés, nyíltként hirdették, de a sajtó kizárásával történt. Meg lehetett volna oldani egy fix kamerakép kivetítésével az aulába, hogy követhessék az újságírók. Az ülés miatt a gyerekek testnevelés órája elmaradt, miközben a másfél métert a Városháza nagytermében is meg lehetett volna tartani.

,,Ez arra irányult, hogy az indítványaim kevesebb nyilvánosságot kapjanak. Továbbá az újszülöttek támogatására nem kaptam egyértelmű választ. A Fidesz átverte a makóiakat a választáson, olyan ígéreteket tett, amiket nem tud tartani”

– jelentette ki Mucsi Tamás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares