Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A parlamenti plenáris ülést követően az azonnali kérdések következtek, ahol Kásler Miklós egyetlen megválaszolt kérdést követően kivonult a teremből, akitől Rétvári Bence vette át a stafétabotot.

Csányi Tamás és Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterétől arra voltak kíváncsiak, hogy a koronavírus második hulláma előtti felkészülési időszakban, milyen fontos lépéseket tettek annak érdekében, hogy az intézmények gördülékenyen el tudjanak indulni?

Kásler elmondta, hogy először járványügyi intézkedési tervet készítettek, amit szeptember 7-én módosítottak is. Ez egy 10 oldalas, 11 fejezetből álló részletes ajánlás az intézmények számára, amit az iskolák saját adottságaikhoz tudnak igazítani a védekezéssel kapcsolatban.

A miniszter szerint a pedagógusokról sem feledkeztek meg, nincsenek magukra hagyva. A kormány gondoskodott a védőfelszerelésekről és az eljárásrendekről is. Mindez bizonyítja, hogy az oktatás helytállt, mindezt az is alátámasztja, hogy az oktatási intézményekben alacsonyan maradtak a fertőzések száma. A miniszter felolvasta, hogy a több mint hat ezer intézményből csak 21 óvodában és öt iskolában kellett digitális oktatásra átállni. Vagyis az eredmény meglepően jó. A válaszadást követően Kásler Miklós kivonult a teremből.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá