Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Vezsenyi László, a ,,vasalódeszkás” makói tornatanár is megnézte az alkotásokat.

Az ARC kiállítást 2000 óta rendezik meg, bárki korlátlanul pályázhat, a művek pedig ingyenesen megtekinthetők. Idén november 1-jéig éjjel-nappal megtekinthetőek a munkák az újbudai Bikás parkban.

Idén 766 pályamunka érkezett és 20 zsűritag segítette a kiállítás legjobb képeinek kiválasztását. A tárlaton találhatunk több vasalódeszkás képet is. Emlékezetes: a Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárát írásbeli figyelmeztetésben részesítette és eltiltotta a csoportjaitól, valamint más munkára kényszerítette a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője, mert Vezsenyi László egy humoros videóban vasalódeszkán szemléltette az úszásoktatást. A tankerületi vezető később lemondott és a vásárhelyi Németh László Gimnázium tanügyi igazgatóhelyettesének nevezték ki. A vasalódeszka licitre került, a befolyt 400 ezer forintot a Tappancs Állatvédő Alapítványnak adta Vezsenyi.

A sztori többeket inspirált, ebben a témában jelentek meg plakátok, melyeket megtekintett személyesen a makói pedagógus is – derül ki az ARC bejegyzéséből. ,,Ma este váratlanul találkoztunk a kiállításon Vezsenyi Lászlóval, a vasalódeszkás tanárral… A családjával jött több száz kilométert utazva, az egyik kiállító, Kaloczkai Attila szervezésében” – írták a kiállítás szervezői.

👏👏👏 Ma este váratlanul találkoztunk a kiállításon Vezsenyi Lászlóval, a vasalódeszkás tanárral… A családjával jött…

Közzétette: ARC – 2020. október 4., vasárnap

A közönségdíjért még most kezdődik a pályaművek küzdelme. A szervezők arra biztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán 2020. november 1-ig. A közönségdíjazott alkotást 2020. november elején hirdetik ki.

(Fotók: ARC Facebook oldal)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares