Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök négy és fél órán át tartózkodott a fehérorosz Állambiztonsági Bizottság (KGB) vizsgálati fogdájában. Többek között találkozott Viktar Babarika volt ellenzéki elnökjelölttel, akit még a választási kampány kezdetén bebörtönöztek. A megbeszélések témájáról semmit sem tudni, mert a felek titoktartást fogadtak.

A tárgyalás során Lukasenka állítólag azt hangsúlyozta, hogy „az alkotmányt nem az utcán írják”. A Nexta fehérorosz ellenzéki hírportál értesülései szerint a változásról és az alkotmányról eshetett szó a találkozókon.

Fehéroroszországban az augusztus 9-i elnökválasztás óta folyamatosak a tüntetések. Az országot 26 éve vezető Lukasenka a szavazatok több mint 80 százalékát szerezte meg a hivatalos eredmények szerint, de az ellenzék úgy véli, választási csalás történt. A voksolás eredményét a nemzetközi közösség több tagja sem ismeri el. A megmozdulásokon ezreket vettek őrizetbe, és a legtöbb ellenzéki vezető börtönben ül, vagy kényszerből külföldre menekült.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares