Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A városi fenntartású intézményekben nincs fertőzés, azonban a fertőzések száma Hódmezővásárhelyen a múlt hetihez képest megduplázódhatott. Bár pontos számadat nem áll rendelkezésre, de néhány háziorvosi körzet beküldött adatait figyelembe véve becsléseink alapján 200 fertőzött lehet a településen – hangzott el a vásárhelyi Operatív Stáb hétfő reggeli ülésén.

Dr. Mester János háziorvos és képviselő beszámolt róla, hogy most a 30-40 éves korosztály a leginkább érintett. Továbbra is jellemző, hogy egy-egy fertőzött személy az egész környezetét lefertőzi, így gócpontok alakulnak ki. Kérik továbbra is a szabályok szigorú betartását.

A piac a jelenlegi rendszer szerint addig maradhat nyitva, amíg az ott lévők is betartják a járványra vonatkozó megelőzési szabályokat. Az ellenőrzés eddig csak kisebb szabálytalanságokat tapasztalt, mindössze a maszk helytelen viselete miatt kellett néhányszor figyelmeztetni. Továbbra is kérik a helyes maszkviselést és a távolságtartást a piac területén.

A városi rendőrkapitány tájékoztatása szerint a hivatalosan karanténban lévők száma 82 főre csökkent.

(Kiemelt fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares