Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Több mint 5 millió forintot költött csak a Facebookon Koncz Zsófia a Borsod 6-os választási kampány alatt. Csakhogy az RTL Klub beszámolója szerint a kormánypárti jelölt ezzel az összeggel többet költött, mint amennyit a törvények lehetővé tesznek.

A Facebook későbbre ígért részletes elszámolást a csatornának, de annyit közöltek, hogy a végeredmény legalább 5,5 millió forint lesz, ez azonban már önmagában több, mint amennyit egy jelölt a hatályos jogszabályok szerint kampányolásra költhet. Annak összegét az infláció mértéke is alakítja, de jelenleg valahol 5,4 millió forint körül alakul, hangzott el a Híradóban. 

Koncz Zsófia azonban nem csak a közösségi médiában kampányolt, az érintett települések tele voltak a plakátjaival, a Fidesz pedig kedvezményes krumpli- és hagymavásárt is szervezett. Az RTL Klub kereste a kormánypártokat, hogy mennyit költöttek a kampányban, de a Fidesz csak annyit írt vissza, hogy minden vonatkozó törvényt betartottak a választási kampány során. 

Hogy történt-e szabálytalanság, azt a volt fideszes honatya, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszéknek kell megvizsgálnia. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá