Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) országos felmérést készített tagjai körében az egészségügyi szolgálati jogviszonyról. A több mint 30 ezer válaszadó csaknem harmada úgy nyilatkozott, nem írja alá az új jogviszonyt. A felmérésből az is kiderül, munkahelyváltoztatás esetén 10% külföldre menne, és csaknem 30% véglegesen elhagyná az egészségügyet.

A vizsgálat önkitöltős, online elérhető kérdőív formában, anonim módon történt. A vizsgálatot 2020. október 9. 18.00 óra és 2020. október 13. 9.00 óra között végezték el. A kamara a kérdőívek eléréséről szóló felhívását belső hírlevél hálózatán keresztül, valamint facebook oldalán adta közre. A kérdőívet 30.042 egészségügyi szakdolgozó töltötte ki.

meszk.hu

A felmérés célja az volt, hogy a kamara hiteles képet kapjon az általa képviselt szakdolgozói társadalom véleményéről, javaslatairól, valamint felhatalmazást kapjon a szervezett vezetése a további lépésekre. A felmérés eredményeiből levonható következtetések alapján olyan megoldásokat kívánnak megfogalmazni és szorgalmazni, melyek az egészségügyi szakdolgozók érdekeit is szolgálják.

A kamara közlése szerint a beérkezett vélemények alapján a szakmai köztestület azonnali egyeztetést kér.

meszk.hu

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares