Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A hódmezővásárhelyi városvezetés 25 millió forintot osztott szét a civil- és sportszervezetek között,  a sportegyesületek közül a legtöbbet egy fideszes képviselő vezette csapat kapott. Farkas Éva, Makó polgármestere a Hír TV-ben azt mondta, a bér- és a munkahelyek megtartása miatt függesztették fel az önkormányzati támogatásokat, de valójában az idei év költségvetésével kapcsolatos problémák már a járvány megérkezése előtt felmerültek. (Kiemelt fotó: Farkas Éva Erzsébet választási plakátja tavaly ősszel Makón.)

25 millió forint a vásárhelyi közösségnek

Vásárhelyen a legnagyobb önkormányzati támogatást a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány (1,5 millió), Hódmezővásárhelyi Boksz klub (1 millió), Hódmezővásárhelyi Csomorkány Egyesület (1,8 millió), Hódmezővásárhelyi Futball Club (3,5 millió), Hódmezővásárhelyi Közhasznú Diáksport Egyesület (1 millió), Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület (1,2 millió), HÓD Úszó Sportegyesület (2 millió) és a Natural Immune Control System Hódmezővásárhelyi Senior Úszó-Vízilabda Club (2 millió) kapta.

A labdarúgó csapat elnöke Horváth Zoltán, a Fidesz-Szeretem Vásárhelyt önkormányzati képviselője, ők kapták a legtöbb városi támogatást.

A civil egyesületek közül kiemelhető a Fandante Kamarakórus Egyesület (700 ezer), a Kankalin Közhasznú Néptánc Egyesület (780 ezer), az Alföldi Szabadidő Egyesület (400 ezer) és az Új Világ Alapítvány (400 ezer) támogatása.

Makón az egyesületeken kívül az újszülöttek és az iskolások sem kaptak semmit

Mint az ismert, Makón több tétel, támogatás kifizetését felfüggesztették, de még a koronavírus helyzet előtt, március elején. Azaz, a költségvetési problémák már a járvány előtt felmerültek. Így ebben az évben nem kaptak önkormányzati támogatást a sportegyesületek, civil szervezetek, nyugdíjas klubok, továbbá nincs újszülötti- és beiskolázási támogatás sem.

A kormánypárti Hír TV-ben két héttel ezelőtt arról beszélt: a munkahelyek- és a 100%-os bérjuttatások megtartása erőteljesen megszorította a költségvetést 2020-ban. Az elmúlt évek 3-4-500 millió forintos önerős beruházásait és az önként vállalt támogatási rendszereket felfüggesztették.

Nyáron, június 13-ai videós videós beszámolójában még teljesen mást mondott:

,,Az adóbevételeink drasztikusan csökkennek ebben az évben. Március 4-én rendkívüli testületi ülés keretében fogadta el Makó Város Önkormányzata a 2020-i évi költségvetését. Ott is már feltételhez szabva, – a támogatási rendszer és a különböző önkormányzati fejlesztésekre vonatkozóan, – szeptember 30-i határidőhöz kötötte ezeknek a támogatásoknak, fejlesztéseknek a megvalósíthatóságát. A járványügyi helyzet tetőzte tulajdonképpen ezt az alaphelyzetet.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares