Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Tavaly még 90-en, idén már csak 73-an dolgoztak a makói városházán, ugyanakkor az állam csak 68 fő alkalmazására ad normatívát.

Tavaly év elején egy testületi ülésen véletlenül derült ki, hogy 20 fővel többen dolgoznak az önkormányzatnál, mint amit a feladatalapú finanszírozás biztosít (68 fő). A létszám idén csökkent, ugyanakkor 5 személy bérét az önkormányzat, azaz a makói adófizetők biztosítják.

A jegyző 2020 szeptemberi beszámolójából kiderül, a hivatal engedélyezett létszáma egy idén márciusban elfogadott önkormányzati rendelet szerint 84 fő. Jelenleg 73-an vannak, közülük 47-en élnek életvitelszerűen Makón. A beszámoló szerint Szegedről 10 fő, Kiszomborról, Hódmezővásárhelyről és Földeákról 2-2 fő, Deszkről, Domaszékről, Csanádpalotáról, Kübekházáról, Szatymazról és Mezőhegyesről 1-1 fő jár munkába.

További érdekesség, hogy 39 főnek van felsőfokú végzettsége, középfokúja 34-nek; a nők aránya pedig 64% – ez 2019-ben még 69% volt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares