Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Antenna Hungária (AH) éves beszámolója szerint az állami cég 101,16 milliárd forintért vásárolta meg tavaly ősszel a TMT Hungary B.V. nevű társaság 25 százalékos tulajdonhányadát. Ez az a vállalat, amely kézben tartja a magyar Telenort, illetve a csoport ingatlanos cégét, a Telenor Real Estate Hungary Zrt-t – számol be róla a G7.

Ebből az összegből a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő közel 46 milliárd forintot állt éven belül lejáró hitel formájában. A G7 miután utánaszámolt a vételárnak a korábban Forbes által kimatekozott lehetséges árat – ami a magyar Telenor értékét még a tranzakció bejelentése előtt 335-350 milliárd forintra becsülte, és ez alapján azt írták: 90 milliárd forintot biztosan ki kellene fizetnie a magyar államnak -, illetve a korábbi eredményszámokat – ami 83 milliárdról szólt – figyelembe véve, arra jutottak, hogy a leggazdagabb cseh üzletember Petr Kellner többségi tulajdonos igencsak jól járt a több mint 100 milliárdos összeggel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares