Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Demokratikus Koalíció helyi szervezete élőláncot szervezett szombat délelőtt a makói fürdő Szent János téri parkolójához, aminek helyére a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels építene szállodát. A DK úgy véli, amíg több üres, de szállodának alkalmas épület van a városban, addig ezt nem kellene megépíteni.

Élőlánccal tiltakoztak és szájmaszkban, kordonszalaggal tartották a másfél méteres távolságot a ma délelőtti akció résztvevői. Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke, makói önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón kijelentette: ,,sokan eljöttek, egyetértenek azzal, hogy ne épüljön 20 méter magas szálloda. Egészen addig, amíg a régi városháza üresen áll, amíg a régi MTH-kollégium üresen áll, amíg a régi rendőrség szállodává alakítása meg sem kezdődött.”

Az ellenzéki párt szerint a Szent János térre nem lehet szállodát építeni és nem lehet magasabb, mint a környezető épületek és nem magasodhat a Hagymatikum kupolája fölé. Mucsi számításai szerint egy 4 emeletes épület, földszinttel együtt maximum 15 méter, a helyi építési szabályzatot a legutóbbi testületi ülésen pedig úgy módosította a fideszes többség, hogy 20 méterig lehet építkezni.

– Nem a turisztika fejlesztések ellen vagyunk, hanem, hogy Mészáros Lőrinc ide egy monumentális szállodát építsen. Egyéni képviselői indítványt adok be, ahol szabályoznám az építési magasságot és hogy amíg a szállodánának alkalmas üresen álló épületekből nem lesz működő szálloda, addig ne épüljön új – fogalmazott Mucsi Tamás.

Elmondása szerint az élőlánccal szerettek volna jelzést adni a városvezetés felé, hogy ésszerű legyen a fejlesztés. Jelenleg több kérdőjel is van a projektben, például mennyivel drágul meg a mélygarázs építése az itt folyó Nagyér csatorna miatt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares