Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A kiskunhalasi járványügyi mobilkórház három megye ellátását végzi. Ezzel kapcsolatban kérdezett rá a Halas Tv Beszéljünk róla című műsorának műsorvezetője a területi eloszlás arányában produkált betegek mennyiségére – vette észre a szegeder.hu. (Kiemelt fotó: a szegedi járványkórház idén márciusban.)

A főigazgató elmondta, a halasi járványkórházban lévő betegek közül összesen kilenc származik a kórházhoz tartozó településekről, ide csak a súlyosabb eseteket viszik, majd ezután dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója megjegyezte:

„két nagy járványügyi gócpont van, ugye Szeged meg Kecskemét. Természetesen a népsűrűség az hozzájárul ahhoz, hogy ott jobban terjed a járvány. Én például mindkét településen, vagy akár Budapesten is, mindig FFP-maszkban megyek át, a saját kollégáim védelmében.”

A műsorban többnyire a kiskunhalasi járványügyi mobil kórházról, illetve a gyógyítás ottani lehetőségeiről volt még szó.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá