Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az idén ismét hétszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem az országban működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között. A Csongrád-Csanád megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek összesen mintegy húszmillió forintot nyertek a BM OKF által kiírt pályázaton.

A megyei katasztrófavédelem azt közölte: a húsz önkéntes egyesület összesen 14 millió forint értékben kapott új tűzoltó-technikai felszereléseket, amiket a mindennapi beavatkozásoknál használnak. A kiosztott felszerelések között a vágásbiztos öltözékek, benzinmotoros láncfűrészek, hidraulikus feszítővágók, légzőkészülékek, védőkesztyűk és sisakok, sugárcsövek, valamint tömlők éppúgy megtalálhatók, mint a gyorsdarabolók, magassági ágvágók, búvár- és zagyszivattyúk, különböző létrák, illetve a kereső- és kézilámpák.

Emellett különböző összegeket fordíthatnak oktatásra, vizsgára, EDR-rádiókra. A Balástyai önkéntes tűzoltók például több mint 900 ezer forintot nyertek a szertáruk felújítására. De egymillió forint feletti összeget nyertek a mórahalmi, földeáki, a mártélyi, a szegedi, a ruzsai, a derekegyházi és a kisteleki önkéntes egységek is a 2020-as pályázaton. 

(csongrad.katasztrofavedelem.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares