Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik egy napon át zaklatták a szomszédjukat, majd meg is verték – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint az egyik megyebeli faluban lakó három testvér legelőször 2020. október 24-én 10 óra körül ment át a szomszédhoz, ahová egyébként egyikük volt élettársa költözött. Az udvaron a volt élettársat fejen dobták és combon rúgták, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva neki. Alig egy óra elteltével az udvarról átkiabálva a volt élettársat megöléssel fenyegették, majd újabb 3 óra múlva mindhárman ismét átmentek a szomszédba és azzal az ürüggyel, hogy ételt hoztak, bebocsájtást kértek. Miután a szomszéd a kaput kinyitotta, majd vissza akarta azt csukni, a kaput erőszakkal, együttes erővel benyomták, bejutva így a sértett akarata ellenére az ingatlanba. Ezután közösen a szomszédot az ajtóhoz szorították, ököllel fejen és felsőtesten ütötték, majd a nyakához kést szorították, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki is.

Mielőtt a gyanúsítottak az ingatlanból távoztak volna, megfenyegették az ott tartózkodókat, hogy ne merjenek feljelentést tenni, különben leszúrják és temetőbe teszik őket, valamint rájuk gyújtják a házat,

A volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette, magánlaksértés bűntette, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult eljárásban a járási ügyészség az eljárás meghiúsításának, továbbá a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a három testvér letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. Mindhárom gyanúsított ugyanis többszörösen büntetett előéletű, más büntető eljárás is van ellenük folyamatban. Ezen túlmenően egyikük különös, míg másikuk különös és többszörös visszaeső.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően mindhárom férfi letartóztatását elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon való védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares