Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hadházy Ákos közösségi oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy a korábban tízszeres áron vásárolt (210 millió forintért) maszkokat készítő gép, a kormánysajtóban elhangzott 2,8 millió darab helyett csupán 4.623 darabot gyártott csupán szeptemberben.

A független képviselő szerint idén januárban még 20 forint volt darabja a sebészmaszkoknak, azonban a börtönben készített maszkokat most is el tudnák készíteni 10 forintból darabonként. Ehelyett 100-200 forintért lehet most venni a kínai maszkokat.

“Ki tudja, talán azért állt le az amúgy is harmatos börtön termelés (ha volt egyáltalán), hogy egyesek ne bukjanak nagyot a Kínából hozott maszkokon?”

– tette fel a kérdést Hadházy. Azért fordult a Büntetésvégrehajtás felé, hogy a feljelentésben minél precízebben tisztázhassák a körülményeket, ezek alapján derült ki, hogy csupán 4.623 darabot gyártottak szeptember hónapban.

A hírek korábban arról szóltak, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által csak kínai csodamasinának nevezett szerkezet havonta 2,8 millió maszkot gyárt:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares