Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Elmar Degenhart idő előtt lemondott a Continental vezérigazgatói pozíciójáról és november végén távozik a konszern éléről – értesült az autopro.hu. A vezérigazgató visszalépését követően az üzemi tanács a felügyelőbizottságot szólította fel, hogy lehetőségekhez mérten a leghamarabb találják meg a vezető utódját.

A koronavírus-válság és egy hatalmas csoportátalakítási program közepén maradt vezető híján a Continental Csoport. Elmar Degenhart szerződésének lejárta előtt köszönt le pozíciójáról. November végén lép vissza a vezető, mellyel közel sem tölti ki a 2024 augusztusáig tartó szerződését. Sajtóforrások szerint egészségügyi okok állhatnak a távozása mögött.

A Continental üzemi tanácsa a vezérigazgató váratlan felmondását követően arra kérte a konszern vezetőségét, hogy mihamarabb találják meg Elmar Degenhart utódját. „Nincs idő a kísérletezésre a jelenleg zajló átalakítási program és a koronavírus-járvány mellett” – figyelmeztetett Hasan Allak, a munkavállalók képviseletének elnöke. „A felügyelőbizottságnak haladéktalanul okos és körültekintő döntést kell hoznia.” Wolfgang Reitzle a felügyelőbizottság vezetője ígéretet tett arra, hogy rövid időn belül döntenek a Continental vezetőjét illetően.

Degenharttal szemben kritikát fogalmaztak meg a munkavállalók, a szakszervezetek és a politika képviselői is, többségük nem értett egyet a tervezett megtakarításokkal, a munkahelyek megszüntetésével és a telephelyek bezárásával. Ezzel szemben a vállalat tulajdonosi köre még határozottabb elmozdulást vár el a szoftverek, az érzékelők és az e-mobilitás irányába. Az Automobilwoche forrása szerint egy lehetséges utód Nyikolaj Setzer vezető lehet. Degenhart több mint 11 évet töltött a vállalat élén.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói telephelyét 2004-ben a Continental AG vásárolta fel. Mint arról beszámoltunk, a szakszervezet szerint a gyárban teljes a sztrájkkészültség. Ez egyébként már Elmar Degenhart lemondása után történt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá