Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az önkormányzat még felszólító leveleket is küldött ki, de a tervezetthez képest közel 200 millió forint bevétel hiányzik a város kasszájából. A városi támogatások kifizetései továbbra is felfüggesztés alatt állnak.

Múlt heti online beszámolójában Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: a 2020 második félévi iparűzési adóbefizetések november 15-ig lezajlottak, de november 30-ig még ideiglenes feltöltések várhatóak. Októberben még felszólító leveleket küldtek ki, de így is közel 200 millió forintos adóhiány van a tervezetthez képest.

A városvezető kifejtette: nem tudjuk, hogy a járvány meddig tart, ezért azt javasolja, hogy az önként vállalt támogatásokat továbbra is függesszék fel. A cél, hogy minél kevesebb fertőzött, elhunyt legyen a városban. A koronavírus első hulláma miatti termeléskiesés elsősorban a jövő évi bevételeket csökkenti majd, ezért szerinte az a legfontosabb, hogy a kötelező feladatokat biztosítsák továbbra is.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Kúria szerint jogszabályba ütközött a makói önkormányzat építményadója, mely ellen a város három legnagyobb munkáltatója lépett fel. A három vállalatot összesen 127,5 millió forint építményadó megfizetésére kötelezték. Azaz még ez a megnövelt adóbevétel is kevesebb lett volna a betervezetthez képest – hiszen a polgármester közlése szerint 200 millió hiányzik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá