Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az operatív törzs mai tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy megkezdték a védelmi intézkedések ellenőrzését.

Az elmúlt este és éjszaka gyér volt a szabadban tartózkodók száma. 273 ember ellen szabálysértési szankciót szabtak ki, közülük 70 embert feljelentettek a kijárási tilalom megszegése miatt. Öt személy megsértette a kutyasétáltatási szabályokat, amikor 500 méternél messzebb mentek a lakóhelyüktől.

– közölte Kiss Róbert.

Hét esetben intézkedtek a rendőrök az üzlet bezárásra mellett, mert megszegték a szabályokat. Budapesten egy VI. kerületi sörözőt 30 napra bezárattak, mert 7 óra után is nyitva volt és ott öten voltak, akik alkoholt is ittak, őket pedig feljelentették. Egy Fiuemi úti presszóban négy vendéget találtak, akik közül hárman ittak is, ráadásul a pultos nem jól viselte a maszkot. Ezt is bezárták 30 napra. 

Mint ismert, a kijárási tilalom miatt este 8 és reggel 5 óra között, mindenki köteles lakó, vagy más szálláshelyen tartózkodni. Ha van munkáltatói igazolása az este 8 után történő kinn tartózkodásra, akkor azt a rendőrök felszólítására át kell adni.

(Kiemelt fotó: koronavirus.gov.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá