Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Herczeg Tamás, a békéscsabai körzet fideszes országgyűlési képviselője saját kormánya törvényjavaslatával szemben módosító indítványt nyújtott be, miszerint a szabadkígyósi Wenckheim-kastély ne kerüljön a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz. Az üggyel kapcsolatban a jobbikos Stummer János aláírásgyűjtést indított, valamint ő is beadott egy módosító indítványt.

Az elmúlt héten két cikkben számolt be a hvg.hu arról, hogy a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyra másfél milliárd forint uniós és 1,7 milliárd forint nemzeti támogatást költhetnek el összesen. Az Ybl Miklós tervezte patinás épületegyüttes és a park felújítása a túl van a felén. A vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszter javaslata szerint az állam ingyenesen átadná a tulajdonjogot a szintén állami mintagazdaságnak, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek.

A tervezet szerint oktatási, szakképzési és kulturális célok megvalósítását támogatná az állam Békés megye egyik legimpozánsabb kastélyának átadásával.

Szabadkígyós fideszes polgármestere, Balogh József csak a sajtóból tudta meg, hogy a felújítás után viheti a Ménesbirtok a kastélyt. Segítséget kérve levelet írt a térség parlamenti képviselőjének.

A békés megyei származású, jobbikos parlamenti képviselő, Stummer János felajánlotta segítségét, de erre a polgármester nem tartott igényt. A jobbikos képviselő aláírásgyűjtésbe kezdett, majd módosító indítványt nyújtott be. Erről beszélt ma a parlamentben:

Herczeg Tamás, a körzet fideszes képviselője is módosító indítványt nyújtott be a vagyongazdálkodási tárgyú törvények módosítását célzó törvényjavaslathoz. Ezzel azt akarja megakadályozni, hogy az állami Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. tulajdonába kerüljön a kastély, amely egyébként jelenleg is állami tulajdonban van.

Közösségi oldalán Herczeg kifejtette, az ügyben feltétlenül társadalmi egyeztetést és közösségi tervezést kell indítani; szükséges az önkormányzat, civil szervezetek és a lakosság bevonása.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá