Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Állampolgári kérdésekre válaszolt Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A kormányszóvivő azzal kezdte, hogy elmagyarázta, miért volt szükség a szigorításokra és megköszönte mindenkinek az együttműködést. (Kiemelt fotó: magicbunny.hu)

Majd kitért a hozzá beérkezett kérdésekre. Válaszolt többek között arra, hogy hogyan kell pontosan érteni a kijárási tilalom alól való felmentést munkavégzés esetén, vagy, hogy Mi a teendő a most lejáró személyi okmányokkal? De beszélt arról is, hogy a gyermekfelügyeletet akkor is biztosítani kell, ha a koronavírus-fertőzés miatt bezár az óvoda. A szülők ebben az esetben az intézményvezetőnél vagy az önkormányzatnál érdeklődhetnek arról, hol tudnak gondoskodni a gyermekükről, ha nekik dolgozniuk kell.

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy sok kérdés érkezett hozzájuk a háziállatokkal kapcsolatban is. Valaki például megkérdezte, hogy leviheti-e a nyulát este 8 után sétáltatni. Erre a kormányszóvivő azt mondta, hogy csak a kutyasétáltatás ad felmentést a kijárási tilalom alól.

“Hogyha logikusan átgondoljuk, akkor azt hiszem beláthatjuk, hogy a kutyák azok az állatok, amelyeknek a mozgásigénye rendkívül nagy, ráadásul az egészségügyi szükségleteik miatt is muszáj kivinni őket a szabadba”

– fogalmazott válaszában Szentkirályi Alexandra, aki azt is hozzáfűzte, figyeljünk rá, hogy a kutyákat is csak a lakóhelyünktől 500 méterre vihetjük el sétálni.

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá