Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Csongrád-Csanád megyében a fűtési szezon hivatalos kezdete óta, azaz az elmúlt 40 napban összesen 13, a szén-monoxiddal kapcsolatos bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre – tájékoztatta oldalunkat a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A 13 helyszínből 6 lakásban volt működő szén-monoxid-érzékelő és mind a hat esetben helyesen jelzett.

Közlésük szerint az esetek felében a fürdőszobában emelkedett meg a szén-monoxid-koncentráció, a többi helyszínen a nappaliban, valamint a konyhában mértek magasabb adatokat a tűzoltók. 

A balesetekben összesen hatan sérültek meg, többségében kórházi ápolásra vagy megfigyelésre szorultak. A sérültek közül a legfiatalabb egy kétéves kisgyermek.

Azokon a helyeken sérültek meg a lakók, ahol nem volt szén-monoxid-érzékelő. Ahol volt jelzőberendezés, nem történt személyi sérülés – írta a  Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá