Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Katalogizált, számítógépekkel felszerelt könyvtárat és diákklubot működtetnek a Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában, az Ültess fát, olvass alatta könyvet akció részeként pedig péntek délelőtt elültettek egy szilfát.

A pályázatot 2019-ben indította el a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár. Több mint 191 könyvtár adta be a pályázatát tavaly, a kezdeményezés pedig olyan jól sikerült, hogy átvette a kultúráért felelős államtitkárság. Idén már ők írták ki a pályázatot, ehhez csatlakozott a makói iskola.

Péntek délelőtt az iskola diákjai elültették a szilfát

Horváth Zoltán elmondta, maximális támogatást kaptak: 15 ezer forintot favásárlásra, 50 ezer forintot egy előadás megtartására nyertek el. A vírushelyzet miatt az előadást még nem tartották meg, a fát viszont most, november végén elültették az iskola udvarán. – Remélem hosszú évek múlva is itt lesz, a környezetét pedig megszépíthetjük tavasszal, padokkal, hogy a könyvtárból kölcsönzött könyveket olvasgassák alatta a diákok – fogalmazott az igazgató.

Ugyanis a pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az olvasásra. Az iskola könyvtárában 11 ezer kötet található, többsége ingyen tankönyv és szakmai, de szépirodalom is rendelkezésre áll. A könyvtár sorsa egyébként igen hányattatott volt. Az igazgató tájékoztatása szerint 20 évvel ezelőtt a régi kollégiumban volt, majd 2010-ben áthozták az egykori, kisméretű szolgálati lakásba.

A szolgálati lakást alakították át diákklubbá

Ennek a helyén alakították ki a diákklubot, a volt fizika terem és szertár helyére áthozták a könyvtárat – itt 12 állomásos informatikai szekció is található. Juhász Zoltán nyugdíjba vonulása után Joóné Tímeát vették fel, aki a gyermekkönyvtárban volt és az általa szervezett programoknak köszönhetően az iskola könyvtára egyre népszerűbb.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares