Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A győri szakszervezet kitartást kívánt a Makói Gumiipari Szakszervezetnek.

Mint azt megírtuk, sztrájkra készülnek a makói gumigyár dolgozói, a szakszervezet hamarosan a lebonyolítás részleteiről egyeztet a munkáltatóval, a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. helyi vezetőivel.

Hónapok óta feszült a hangulat a Contitech makói gyárában, mert a cégvezetés nyáron egyoldalúan felmondta a kollektív szerződést, s így kontroll nélküli mértékben emelheti a túlmunkát, amely jelentősen rontja a munkakörülményeket. A tavasszal jelentősen megváltozott feltételek miatt sok munkavállaló távozott a cégtől, az ott maradtakat viszont most „agyonhajszolja” a cégvezetés, hogy teljesíthesse az időközben megsokasodott megrendelést – írta közleményében a szakszervezet november végén.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet tegnap egy szolidaritási nyilatkozatot adott ki.

Azt írják, üdvözlik a makói szakszervezet törekvéseit és céljait. Kitartást kívántak nekik, mert ,,csakis szoros és erős összefogással érhetőek el a célok.” Közlésük szerint figyelemmel követik a fejleményeket és bíznak benne, a tárgyalások ,,a dolgozók számára kedvező eredményekkel zárulnak.”

Egy fantasztikus és komoly támogatást kaptunk, amit nagyon szépen köszönünk az Audi Hungária Független Szakszervezetének!

Közzétette: Makói Gumiipari Szakszervezet – 2020. november 30., hétfő

A Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. korábbi közleménye szerint július 1-jén kezdték meg az egyeztetést a makói és váci telephelyen a kollektív szerződés megújításáról annak érdekében, hogy a közel húsz éve készített és időközben kiegészített megállapodást a jelenlegi munkaerőpiaci környezethez és az aktuális szabályozáshoz igazítsák.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá