Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Continental az újgenerációs járműelektronikai termékek gyártásának megkezdéséhez új gépsorokat telepít Budapesten és Veszprémben 25,6 milliárd forint értékű beruházással. A kormány 7,7 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást ad a cégnek.

A beruházásbejelentő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági miniszter kijelentette, a kormány nem a munkanélküliséget, hanem az azzal szembeni harcot finanszírozza és ebben a vállalatok szövetségesek, a nehéz időszakban újabb fejlesztésekről hoznak döntéseket. Magyarország pedig az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik, a világgazdasági kapacitások újraelosztásáért folyó éles versenyben pedig komoly győzelem a Continental Automotive Hungary Kft. beruházása.

Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy cégcsoportjuk 2013 óta stratégiai partnere a magyar kormánynak, így a koronavírus miatti világjárvány miatti nehéz időszakban is.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az idei év nehéz időszak a világ autóipara számára, mert a pandémia miatt jelentős árbevételkiesés lesz, és ebben a helyzetben is finanszírozni kell az ágazati átalakuláshoz szükséges jelentős ráfordításokat.

Mint arról beszámoltunk, a vállalat makói dolgozói sztrájkra készülnek, a szakszervezet hamarosan a lebonyolítás részleteiről egyeztet a munkáltatóval.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá