Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Müller Cecília országos tiszti főorvos levélben fordul a nyugdíjasokhoz, a borítékhoz egy regisztrációs lapot mellékelnek, aminek kitöltésével és ingyenes válaszborítékban való visszaküldésével jegyezhetik elő magukat védőoltásra – közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás Gergely azt mondta: az oltás önkéntes lesz, és mindvégig állami koordinálás alatt tartják. A érdeklődők két módon jelentkezhetnek majd a koronavírus elleni vakcina beadatására: a nyugdíjasok számára küldött levélen túl jövő héten indul egy új honlap a vakcinainfo.gov.hu címen, ezen bárki jelezheti, ha igényt tartana a védőoltásra.

A kormány egyelőre nem döntött arról, hogy a járvány miatti korlátozásokat milyen formában módosítják, de a tájékoztatás szerint Orbán Viktor miniszterelnök jelenleg is konzultációkat folytat a szakmai érdekképviseletekkel arról, hogy ők milyen lépéseket tartanának indokoltnak.

Gulyás Gergely azt mondta, fertőzöttség szempontjából a 27 uniós tagállamból a 12. helyen áll Magyarország, a halálozási adatok pedig egyelőre kedvezőbbek az uniós átlagnál, noha folyamatosan rekordokat döntenek az esetszámok.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá