Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A jelenlegi szabályozás szerint a 65 év alattiak hétköznap 9-11 és hétvégén 8-10 óra között ki vannak zárva a boltokból, gyógyszertárakból, míg a 65 év fölöttiek tulajdonképpen bármikor mehetnek. Most az Idősek Tanácsa (melynek elnöke a miniszterelnök) a vásárlási idősáv felfüggesztését javasolja a kormánynak (aminek Orbán Viktor a kormányfője), ezt Novák Katalin jelentette be (aki családügyekért felelős államtitkárként a Tanács alelnöke).

Novák Katalin videójában elmondta: az Idősek Tanácsának tagjaival egyeztetve azt látják, hogy az ünnepek közeledtével mind nagyobb a tumultus, ráadásul egyre többen vannak szabadságon, és nő a feszültség a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt. 

Ezért az Idősek Tanácsa tagjai azt tanácsolják, hogy a karácsonyi időszakra tekintettel, legalább hétvégére, de akár teljes egészében függesszék fel a védett vásárlási idősáv használatát. Novák Katalin azt mondta: ezt a javaslatot továbbítja Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Csütörtökön a kereskedelmi szervezetek is az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését kérték az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá