Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki embertelen körülmények között tartotta a kutyáját – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott az egyik megyebeli kisvárosban található házának udvarán 2020. február 9-e előtt több, mint egy héten át nem tartózkodott otthon. A vádlott a kutyáját magára hagyta és az állat egy szeméttel borított telken láncra kötve, a kutyaház helyett az egyik oldaláról nyitott, kidobott hűtőszekrény maradvány belsejébe tudott csak behúzódni az időjárás viszontagságai elől. A kutya elé elérhető távolságban sem étel, sem víz nem volt kihelyezve. A vádlott senkit sem bízott meg az állat gondozásával és így a kutyával szemben olyan indokolatlan bánásmódot alkalmazott, amely alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza. A kutya súlyosan lesoványodott, éhezett, szomjazott.

A vádirat szerint a vádlott cselekményével az állatnak különös szenvedést okozott.

A járási ügyészség a vádlottal szemben különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá