Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A napi.hu jelentette meg az IDEA kutatását a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatban, és elég aggasztó eredményekre jutott. 

A megkérdezettek 35%-a ugyanis azt mondta, hogy egyetlen ország által fejlesztett vakcinával sem oltatná be magát, míg 15 százalék ebben a kérdésben nem tudott dönteni. 

A legnépszerűbb vakcinának a Pfizer-Biontech, a német-amerikai fejlesztés számít. A teljes népesség 24%-a választaná ezt, az ellenzéki szavazók 31, míg a kormánypártiak 19%-a beoltatná magát ezzel. (A kutatásban a vakcina németországinak számított).

Az Egyesült Államokból érkező Moderna-vakcinában az összes megkérdezettnek csak 11%-a bízik, a Fidesz-KDNP szavazóknál az arányuk 7, az ellenzékieknél 14%-os. A pártnélküliek, vagy arról nem nyilatkozók körében 9% választana egy amerikai készítményt.

Az orosz Szputnyik-V esetében is félő, hogy a magyarok politikai szempontok alapján fejezik ki szim- vagy antipátiájukat. A teljes lakosságnak mindössze 7%-a választaná. Az ellenzéki szavazók és a párt nélküliek aránya 1% alatti, ezzel szemben a kormánypártok támogatóinak 20%-a elfogadná az orosz készítményt.

Csak úgy mint az orosz vakcina esetében, az AstraZeneca – (oxfordi – brit) fejlesztésével is akadnak gondok. A magyarok 7, azon belül a Fidesz-KDNP-szavazók 6, az ellenzékiek 9, a bizonytalan pártállásúak 5%-a választaná csak a britek gyártmányát. 

Érdekes még, hogy a kínai fejlesztésű oltóanyagot a magyarok 1%-a használná, a leginkább a kormánypártok támogatói vennék igénybe, de itt csak 2%-os az arány.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares