Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Idén egészséget adjunk egymásnak, nem az ajándék a fontos. Akik nem egy háztartásban élnek életvitelszerűen, azok kerüljék a közös karácsonyozást idén – fogalmazott Dr. Ábrahám Judit háziorvos a Makói VTV A 7 híre c. műsorában pénteken.

A háziorvos elárulta, a tavaszi hullám alatt nem érezték a bőrükön a járványt. Látták a külföldi állapotokat, de itthon ebből minimálisat érzékeltek. Most viszont már betegi hunytak el és naponta kapnak rossz híreket. Most egészséget ajándékozzunk egymásnak: kíméljük meg az idős szeretteinket attól, hogy lefertőzzük. Ha karácsonykor megöleljek és tünetmentes hordozók vagyunk, akkor át tudjuk adni a vírust – hívta fel a figyelmet.

Felhívta a figyelmet a vakcina fontosságára, beoltatja a szüleit is. Mint elmondta, egy világjárvány akkor állítható meg, ha a lakosság 60%-a védetté válik – ezt védőoltással lehet elérni, vagy el kell kapni és meggyógyulni. Utóbbi azonban az idősek, krónikus betegek miatt tragédiával érne fel.

Szomorússággal tölti el, hogy a vásárlási kedv nem csökkent, tömve voltak a bevásárlóközpontok. Azt kérte, kerüljük a tömeget, a nagy bevásárlóhelyeket. Továbbá akik nem egy háztartásban élnek életvitelszerűen, azok kerüljék a közös karácsonyozást idén.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá