Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

További 10 emberrel szemben azért kellett intézkedniük a rendőröknek, mert a közterületi csoportosulás tilalmát nem tartották be – derült ki az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője elmondta: az intézkedések közül 243 eset a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott maszkviselési kötelezettségek be nem tartása miatt történt. Közülük 62 embert figyelmeztettek, 90 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 91 feljelentést tettek.

A tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken hétfőn 15, míg üzletekben és bevásárlóközpontokban 40 emberrel szemben léptek fel a rendőrök.

A kijárási tilalmat az elmúlt napon 333-an szegték meg, további 10 emberrel szemben azért kellett intézkedniük a rendőröknek, mert a közterületi csoportosulás tilalmát nem tartották be. November 4. óta a rendőröknek 13.125 szabályszegővel szemben kellett intézkedniük a kijárási tilalom és korlátozás megsértése miatt.

Hétfőn is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértők közül 72-t helyszíni bírsággal sújtottak, egyet pedig feljelentettek szabálysértés miatt. 

Az elmúlt napon 16.114 alkalommal ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket. Jelenleg 42.752-en vannak hatósági házi karanténban. Közülük 4.352-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá