Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Hajnal utca 22. szám alatt, a korábban az Egyesített Népjóléti Intézmény által használt épületben a tünetmentes, vagy enyhe tüneteket produkáló betegektől vesznek mintát a mentősök – derül ki a mako.hu-ra feltöltött kölcsönszerződésből.

Mint az ismert, az Országos Mentőszolgálat feladatai közé tartozik a fertőzésgyanús személyek tesztelése. A folyamat gyorsítása miatt statikus mintavételező helyeket is kialakítottak szerte az országban. Így többek között Szegeden és Békéscsabán is működik. A megnőtt mintavételek száma miatt az OMSZ megkereste a makói önkormányzatot, tud-e alkalmas saját ingatlant adni térítésmentesen, átvállalva a rezsiköltségeket is.

A város a már említett ingatlant ajánlotta fel. A birtokbaadás 2020. december 17-én történik meg és az OMSZ mintavételezési kötelezettség fennállását követő 5. napjáig terjed. Az ingatlan takarítása és a higéniai szabályok betartása a Mentőszolgálat feladata.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares