Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki hat éven keresztül vette fel jogosulatlanul a családi pótlékot.

A vádirat szerint a vádlott 2002-ben igényelte a családi támogatást, majd 2010-ben kérelmét akként módosította, hogy egy megyebeli kisvárosban levő ingatlant állandó lakcímként megjelölve, egyedülállóként kérte a családi pótlék folyósítását. A kérelem alapján a megyei kormányhivatal havi 13.700 forintot folyósított a részére.

A családok támogatásáról szóló törvény szerint a jogszabály hatálya a Magyarország területén élő állampolgárokra terjed ki, a vádlott pedig életvitelszerűen 2012. júniusától Angliában élt, hazai lakcímén nem tartózkodott, így a támogatásra nem volt jogosult.

A vádlott megszegte azon kötelezettségét, mely szerint minden, a támogatás szempontjából jelentős változást 15 napon belül be kell jelentenie, különösen a lakcímváltozás tényét.

A vádlott a kiköltözése és a 2018. októbere közötti időszakban jogosulatlanul vett igénybe mintegy 1,054 millió forint családi támogatást.

A járási ügyészség a vádlottat nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares