Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Tizenhat éve áll üresen az ingatlan a Lonovics sugárúton. Az ,,Elhagyatott régi épületek Magyarországon” nevű Facebook csoportba Geng István töltött fel fotókat róla.

Több mint száz évvel ezelőtt eklektikus stílusban épült az egykori idegosztály épülete, mely működött árva-, majd szeretetházként, fegyverraktárként, majd csendőriskola laktanyaként, 1940-től pedig az egészségügyé lett. Napjainkban kihasználatlan, több helyek omlik a vakolat, gyakran szemét van bedobálva az udvarára.

Az épület alaprajza ,,E” alakú, utalva névadójára,  Erzsébet királynéra.

Zeitler Ádám, makói önkormányzati képviselő már többször felhívta a figyelmet az épület állapotára. Szerinte pályázati források bevonásával átalakítható lenne idősek otthonává, vagy nyugdíjas lakóparkká. – Az idős otthonokban sokszoros a túljelentkezés. Erre a helyzetre a férőhelyek számának bővítése nyújthat megoldást – fogalmazott még tavaly szeptemberben.

Azóta eltelt több mint egy év és az ingatlan továbbra is üresen áll. Az elhagyatott épületről további fotókat ide kattintva talál.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá